Calea, Adevărul şi Viaţa : elevii, cetăţeni creştini – mărturisesc!: “Valentine’s day”… de Monica Aariton (XII G); Mai avem până la “Virginia Tech”… de Diana Bortă şi Petrea Bogdan (XII C); Zilnic, în lume, mor… 60.000 de bolnavi de sida…şi câte suflete? de Diana Bortă (XII C); Văd (II) de Delia Savin (X C); „Imoralitatea” în moralitate… de Andreea Lazăr (XII B)

“VALENTINE’S DAY”…
La data de 14 februarie, tinerii au căpătat obiceiul de a sărbători Valentine’s Day sau ziua îndrăgostiţilor. Aceasta “sărbătoare” este preluată de la americani, la fel ca şi Halloween-ul. Dar această aşa-zisă sărbătoare s-a transformat, din ziua îndrăgostiţilor, în ziua comerţului – într-un prilej de a face bişniţă, cu diferite obiecte, precum inimioare sau flori. Însă lucrurile nu se opresc aici. În numele acestei sărbători, tinerii îşi satisfac plăcerile carnale, că doar e Ziua Îndrăgostiţilor, a iubirii – nu?…Eu nu pot să nu mă întreb: oare într-o singură zi din an trebuie să le arătăm sentimentele noastre, celor pe care îi iubim? Iubirea este un sentiment care poate fi exprimat oricând şi oricum, este suficient doar un gest, nu este nevoie să avem o zi programată, şi nici cadouri făcute în serie, cum sunt dezgustătoarele inimioare de pluş… – pentru a iubi. Mulţi nici măcar nu ştiu cine a fost Sfântul Valentin, însă se grăbesc “să marcheze”, în numele lui.

Sfântul Valentin a fost un mucenic ce a trăit în vremea împăratului Claudius al-II-lea. Deoarece bărbaţii romani nu doreau să se înroleze în armată, pentru a nu-şi părăsi soţiile, împăratul interzice căsătoriile.Valentin era un preot care, văzând că oamenii se dedau la concubinaj, datorită acestei legi, hotărăşte să îi căsătorească, în secret, pe aceştia. Atunci când împăratul a aflat, l-a încarcerat pe Valentin, care a murit ca martir în închisoare, în anul 270 d.H., la 14 februarie. >>> continuarea aici >>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: